Sälja gamla fonder med hög avgift?
Sök:

Sälja gamla fonder med hög avgift?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hanna Hermansson

ställde för sedan frågan: Sälja gamla fonder med hög avgift?

Hej,

Jag har ett antal fonder som skaffades av min pappa när jag var liten. Nu är jag 37 år, så dom har hängt med ett tag och hunnit växa till sej lite. Men jag tycker avgifterna är höga!

Ska jag behålla dom och låta dom ticka på tills jag pensionerar mej , eller ska jag sälja av dom och köpa nya fonder med lägre avgift? Jan förespråkar ju avgifter på max 0,30%.

Om det är hjälper, så handlar det om dom här fonderna:

SEB Aktiesparfond 1,40%

SEB Världenfond 1,33%

Swedbank Robur Allemansfond Kompl. 1,35%

KPA Etisk Aktiefond 0,42%

 

Tack,

Hanna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hanna!

Jan har skrivit en artikel om just detta, den hittar du här:

Jag tycker absolut att du ska byta över till Avanza eller Nordnet, där har du bättre fondutbud och mycket bättre plattformar för att hantera ditt sparande på.

Sedan tycker jag att du ska läsa några andra artiklar för att komma igång med ditt sparande:

Hoppas detta hjälper dig något!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-17 klockan 13:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.