Sälja gammalt sparande i dyra fonder och betala skatten
Sök:

Sälja gammalt sparande i dyra fonder och betala skatten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lucas

ställde för sedan frågan: Sälja gammalt sparande i dyra fonder och betala skatten

Hej,Jag har ett gammalt sparande som mina föräldrar påbörjade för över 25 år sedan som ligger i dyra fonder med en avgift på ca 1.2%. Efter uppvaknandet som denna blogg (och podd) bidragit med inser jag att det enda rimliga är att placera om mitt sparande i nybörjarportföljen i ett ISK enligt fyra hinkar strategin.Problemet är att pengarna ligger på ett depåkonto och att sälja av alla fonderna skulle resultera i en stor summa vinstskatt som känns tråkig att betala.Jag undrar hur jag ska ta mig an detta och hur ska jag förvara pengarna som måste betalas i skatt tills nästa skattebesked kommer 2020, låst sparkonto med ränta under 12 månader eller återinvestera och sälja om ett år?Är det värt att ta skattesmällen nu och sälja av allt för att placera om i nybörjarportföljen/fondrobot?Tack för en grym blogg och podd!//Lucas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lucas!

Att ta skattesmällen och investera det i ett ISK ska vara mest lönsamt i längden, beror såklart på sparhorisonten som är kvar för sparandet!
Läs gärna Jans artikel om just detta!

Dom pengarna som blir skattesmällen skulle jag inte återinvesterat, detta känns för riskfyllt då du kommer behöva betala tillbaka detta året efter.
Så sparkonto med ränta skulle jag ha valt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-04 klockan 11:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.