Sälja Handelsbankens Global fonder?
Sök:

Sälja Handelsbankens Global fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Sälja Handelsbankens Global fonder?

Ska jag sälja mina fonder?

Jag har ca 260 000 i Handelsbankens Global Fonder, årsavgift på ca 1,40%

Har sparat länge, min insats är ca100 000 kr, så kommer få skatta bort en del av vinsten.

Jag funderar på att flytta in mina pengar till Lysa istället. Rekommenderar ni att jag säljer fonderna, fast att jag får skatta?

Funderar på att sälja några aktier som jag kommer förlora på, kan jag kvitta förlust mot vinst?

Vad rekommenderar ni mig att göra?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lena!

Beror helt på din spargorisont, Jan har gjort en kalkylator där du kan lägga in alla parametrar och se om de är värt att flytta eller ej.

Skulle du sälja din fond med vinst och sedan sälja aktier till förlust som också ligger i en aktie & fonddepå så kand kvitta vinsten mot förlusten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-30 klockan 17:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂