Sälja hus, flytta till hyresrätt
Sök:

Sälja hus, flytta till hyresrätt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pelle

ställde för sedan frågan: Sälja hus, flytta till hyresrätt

Hej

Vi består av 2 vuxna, jobbar båda heltid med stabila inkomster och har 2 tonårsbarn. Bor utanför stan och har starka planer på att flytta in till stan.

Vi pendlar dagligen till stan pga jobb och träning mm. Vårt radhus är 90 kvm med belåning på ca 1 miljon, enl mäklare så är värdet på marknaden 1.6 miljoner. Men det vet man ju aldrig med säkerhet, kan ju diffa upp och ner?

Den hyresrätt vi kanske ska ha kostar ca 11200 i månaden ink värme o vatten o TV. Byggt 2017, så det är relativt nybyggt.

Vår uträkning på de fasta månadsutgifter som man har på vårt nuvarande boende är 18100 kr. Och då är det medräknat 2 bilar, bensin, sopor, samfällighetsavgift mm . Sen får man räkna in att vi kommer va tvungna att göra några större renoveringar ifall man bor kvar till en kostnad på ca 300000 kr. Tak o tvättstuga bla.

Hyresrätten skulle kosta med allt 17200, med 1 bil och mindre bensinkostnad. Och där slipper man att bekymra sig om oförutsedda utgifter. Så hur ska man tänka?

Pelle

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

När man formulerar en komplicerad fråga, tvingas man tänka igenom alla aspekter på sitt problem. Då man sedan lägger fram frågan  för en bankrådgivare eller en god vän, eller för den delen i en blogg, så vet man plötsligt det rätta svaret.

Jag har själv råkat ut för detta ett antal gånger i mitt jobb. Det verkar som att du nu gör samma erfarenhet. Känner ni för att flytta, så gör detta!

Hyresrätt passar många väldigt bra . Det är inte ”my cup tea”. Jag gillar att måla, tapetsera och påta i trädgården. Bör man nära släkt och vänner är det också ett plus. Jag har dock full respekt för de som har andra preferenser. Varför skall man bo i en gammal villa där man inte trivs, utan längtar till en ny fräsch hyresrätt?

Lycka till!

 

 

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag håller helt med Nestor om att frågan handlar om var och hur du vill bo snarare än kalkyler för boendekostnader.

Men om du nu ska räkna på det så får du tänka på att du frigör kapital som du kan investera och få avkastning på vid en försäljning också.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-12 klockan 14:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.