Sälja huset
Sök:

Sälja huset

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas

ställde för sedan frågan: Sälja huset

Hej

Jag och min fru kommer att få loss nånstans mellan 400000 och 500000 efter skatt från husförsäljningen,vi ska inte köpa nytt,det blir en hyresrätt,inget pensionssparande eller buffert sparande har vi.Jag själv har 15år till pension min fru 20år,som buffert tänkte jag mig 200000 på sparkonto med insättningsgaranti,resten i breda index fonder hos Avanza eller finns det bättre sätt att göra det på?

 

Mvh Niklas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ganska väl tilltagen buffert för 2 vuxna i hyresrätt, men det ska ju kännas bra och jag vet inget om er övriga situation. Annars är det nog inget fel på upplägget. Men kan ju tipsa om artiklarna om ”fyra hinkar” och de olika portföljerna här på bloggen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-25 klockan 12:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.