Sälja kapitalskyddade placeringar i förtid.
Sök:

Sälja kapitalskyddade placeringar i förtid.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: Sälja kapitalskyddade placeringar i förtid.

Hej,För närvarande har jag 6 st kapitalskyddade placeringar för mina barn i Handelsbanken. Till saken hör dock att de under de 4,5 åren de hittills varit placerade har gått minus. Löptiden löper ut nu i april 2020. Min fundering är om det vore lönsamt att sälja av dessa placeringar i förtid för att på så sätt investera innehaven i andra Lukrativa fonder. Vi hade en privat rådgivning med vår bank och de rekommenderade inte att sälja av dessa i förtid då det kostar 99 kr per placering. Jag ställer mig dock tveksam till om det ändå inte vore värt att göra detta med tanke på att det är 6 månader kvar till löptiden gått ut och placeringarna betalas ut. Har ni några vettiga råd i den delen? Behålla eller sälja av i förtid?Jag undrar även hur vi bäst placerar de pengar som nu är kapitalskyddade placeringar. Det handlar om 40 tkr för ett av barnen och 20 tkr för det andra barnet. Jag har läst mycket på er sida och har fått mycket tips och råd då jag tidigare varit väldigt oinsatt i fonder och aktier. Vore roligt om de korvören vi hittills samlat ihop till våra barn växer under de sista åren fram tills att de fyller 18 år. Den ena dottern som har ett innehav på 40 tkr är 13 år och den dotter som har ett innehav på 20 tkr är 10 år.Tacksam för svar.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det motsvarar ungefär 1% i avgift, eller 2% på årsbasis eftersom det bara är ett halvår kvar. Det är förväntat att ni ska få mer på börsen och då är det rimligt att sälja av som du tänkt. Vad som är bäst i verkligheten vet man inteförrän i efterhand eftersom börsen är mer riskabel och kan svänga flera procent både nedåt och uppåt på ett halvår även i en normal marknad.

Jag hade sålt. Du vet redan att du vill ha en annan placering, och förhoppningsvis satsar du på något som förväntas ge mer än 2% per år.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Gillar inte sådana grejer hos banker. Avsluta skiten.

Men, med så lång horisont på sparfronten hade jag personligen verkligen tagit ut svängarna, dels för att på 5-8 år så rätar kurvorna ut sig hyffsat och dels för att, ursäkta att jag säger det, 60k är inte så jätte mycket egentligen.

Jag har själv till barnen i min familj satt hälften i Ryssland och andra hälften i råvaror (främst silver).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-14 klockan 20:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.