Sälja och byta
Sök:

Sälja och byta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Janet

ställde för sedan frågan: Sälja och byta

Hejsan , tack för en jätte bra sida 😀.

Jag jobbar på företaget Scania,  som har en årlig resultatbonus i aktier som man får plocka ut 1gång om året ( om man vill) .

Det som jag tycker är lite jobbigt är att dom inte ligger hos Avanza med mitt andra sparande så jag har ingen kontroll över dom.

Bör jag ta ut dom och sätta in dom på avanza? Fast då betalar jag skatt på dom för att flytta på dom.  Eller ska jag bara låta dom ligga där dom ligger för sämre dagar?

Mvh Janet w

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Janet!

Om du tar ut dom direkt det året du har fått dom, så kommer det inte bli så mycket skatt?
Antar att dom ligger på en aktie & fond-depå.

Det är att föredra att ha sitt sparande på ett ISK då det är väldigt förmånligt.

Både om dom ligger på en aktie & fond-depå eller ISK, så tycker jag att det är värt att flytta över.
Om det är ett ISK så får du bättre koll på ditt sparande och om det är ett AF-depå så kommer du få bättra avkastning över tid!

Jag skulle ha plockat ut det.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-29 klockan 06:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.