Sälja och lägga in på ett ISK?
Sök:

Sälja och lägga in på ett ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fenriz

ställde för sedan frågan: Sälja och lägga in på ett ISK?

Hej,

Jag har ett månadspar på en fond som heter Handelsbanken Global Tema. Jag har nog haft den i 20 år. Jag är helt nöjd med fonden men det tråkiga är bara att den inte ligger på ett ISK. Hur bör man göra? Sälja rubbet så fort som möjligt och placera in hela summan igen på samma fond, fast på ett ISK istället?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I normalfallet bör man nog göra det ja.

Men om du har haft den väldigt länge och den har utvecklats bra så är det möjligen bättre att ha kvar den på depå. Man får räkna på skatten helt enkelt.

Nytt sparande bör sättas in på ISK dock.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Har har du kalkylatorn för att räkna ut om det är värt att flytta eller ej.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-06 klockan 14:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂