Sälja och lägga in på ett ISK?
Sök:

Sälja och lägga in på ett ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fenriz

ställde för sedan frågan: Sälja och lägga in på ett ISK?

Hej,

Jag har ett månadspar på en fond som heter Handelsbanken Global Tema. Jag har nog haft den i 20 år. Jag är helt nöjd med fonden men det tråkiga är bara att den inte ligger på ett ISK. Hur bör man göra? Sälja rubbet så fort som möjligt och placera in hela summan igen på samma fond, fast på ett ISK istället?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I normalfallet bör man nog göra det ja.

Men om du har haft den väldigt länge och den har utvecklats bra så är det möjligen bättre att ha kvar den på depå. Man får räkna på skatten helt enkelt.

Nytt sparande bör sättas in på ISK dock.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-06 klockan 14:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.