Sälja pensionsförsäkringen?
Sök:

Sälja pensionsförsäkringen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sälja pensionsförsäkringen?

Jag har flyttat över min pensionsförsäkring från Handelsbanken till Avanza då de har lägre avgifter. Min fråga är, ska jag låta dessa pengar ligga kvar i en pensionsförsäkring hos Avanza eller ska jag sälja dem och sedan låta pengarna jobba i mitt ISK konto? Tilläggas ska att det endast rör sig om ca 25-30 000kr och att jag är 26 år gammal.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bra jobbat med att flyttat dem till Avanza. Avgifterna har stor betydelse, särskilt med så stor sparhorisont som du har.

Om du kan ta ut dem och sätta dem i ett ISK-konto så skulle jag nog rekommendera det. Jag kan i allafall inte se någon nackdel med det. Jag tror på att man ska ha fri tillgång till sina pengar – under förutsättning att man inte konsumerar upp dem. Det handlar om att ha lite disciplin där.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack snälla för svar! Då flyttar jag dem. Rekommenderar du då att jag placera dem i ett isk-konto där fonderna är fördelade som globala barnportföljen?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anna
 2. Vit pil

  Ja, om förutsättningarna är uppfyllda. Det vill säga lång tidshorisont på minst 10 år.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 13:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.