Sälja stort innehav i enskild fond på fondkonto och flytta till Lysa?
Sök:

Sälja stort innehav i enskild fond på fondkonto och flytta till Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Max

ställde för sedan frågan: Sälja stort innehav i enskild fond på fondkonto och flytta till Lysa?

Jag har idag ett sparande på ett fondkonto i SEB Hållbarhetsfond Världen på ~250 000. Vinsten uppgår till ~90 000. Jag är sugen på att sälja och flytta över pengarna till Lysa för att förhoppningsvis få bättre avkastning men främst bättre diversifiering. Jag har en sparhorisont på ~5-10 år.

Vad bör jag tänka på? Jag funderar på en fördelning på 70/30, känns det rimligt?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skippa Lysa och köp Avanza global för 70 % av dina besparingar och sätt in resten på ett vanligt bankkonto. Det är enkelt och problemfritt. Du behöver inte göra någonting förrän det är dags att ta ut dina pengar. När du är där ska du ta ut dina pengar från Avanza under ett halvår, dvs 15 – 20 % per månad. Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kan fungera som lösning om man helt ignorerar Max’s önskemål att investera hållbart och struntar i bättre diversifiering. Alla har olika åsikter och preferenser när det gäller investeringar och alla möjligheter som finns på marknaden.

  Själv kör jag lite enligt ditt förslag och låter Lysa bli, men jag förstår mycket väl att deras tjänst kan vara en mycket bra (och nu också hållbar) lösning för andra. Mot rimliga kostnader.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Helt rätt tänkt med Lysa, tycker jag!
Vad du kan tänka på eftersom vi närmar oss årsskiftet är att inte sälja SEB-fonden förrän i januari. Då hamnar reavinsten på nästa år och du behöver inte betala skatten förrän år 2021. Under tiden hinner du få avkastning på pengarna hos Lysa.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-06 klockan 11:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.