Sålt av allt från Nordnet och byta till Lysa
Sök:

Sålt av allt från Nordnet och byta till Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yasmin

ställde för sedan frågan: Sålt av allt från Nordnet och byta till Lysa

Hej alla kunniga där ute!

Den 20 juni sålde jag av alla aktier och fonder från mina konton på Nordnet, (som blev sålt ca den 25 juni) med avsikt att föra över pengarna till Lysa.

Som jag förstod från tidigare inlägg via frågor så skulle man helst sälja före ett visst datum och sedan sätta in pengarna kring 1 juli. Idag är det 4 juli. Var detta 1 juli bara ett cirka datum eller är det ”försent” mig att nu överföra pengarna. Som jag förstod det som så har det med beskattning att göra. Eller ska jag låta pengarna ligga kvar på Nordnet och köpa tillbaka allt.

 

Tack på förhand

Mvh

Yasmin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

1 juli är inget cirka-datum eftersom beskattningen bygger på bl a innehav vid varje kvartalsskifte. Men fokusera inte på det, totalt sett handlar det om försumbara belopp. Se det som ”finlir” som vissa vill stoltsera med att de ägnar sig åt.

Flytta du lugnt över dina pengar till Lysa och fortsätt ditt sparande där. Det är på inget sätt för sent göra det idag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack snälla för svar, då gör jag så utan att känna att jag gjort något ”fel” :)

  Med vänlig hälsning
  Yasmin

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Yasmin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-04 klockan 09:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.