Sålt min kapitalförsäkring vill pensionsspara i ISK
Sök:

Sålt min kapitalförsäkring vill pensionsspara i ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olof

ställde för sedan frågan: Sålt min kapitalförsäkring vill pensionsspara i ISK

Hej ! Tack för alla bra tips o råd:)

 

Gjorde en enkel uträkning på din ränta på ränta och kom på att min kapitalförsäkring inte var bra skulle få 970 kr i månaden i 10 år på ett sparande på 400 kr . Så sålde eller avbröt den så nu vill jag investera dessa pengar i en av dina portföljer. Har redan nybörjarportföljen på en tidshorisont på 5-6 år men detta är ju alla fall på minst 25 år . Så är det då Barnportföljen du rekommenderar? Hur hade du lagt upp det ?

 

Vore tacksam för lite råd:)

 

MVH Olof

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Olof!

Det låter som att du tänker rätt där, att barnportföljen vore passande eftersom det är en som rekommenderas på 10+ årssikt. Såhär såg Jans fördelning av portföljen ut för 2018:

Länsförsäkringar Global Indexnära 30%
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 5%
SEB Sverige Index 5%
Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%
SPP Aktiefond Global 30%
Swedbank Robur Access Asien 5%
XACT Småbolag/PLUS Sverige Småbolag 5%
Spiltan Räntefond Sverige 5%
Öhman Realobligationsfond 5%

Skulle även rekommendera att du, om du har en klumpsumma från det tidigare sparandet, direkt lägger in det i den nya portföljen om det är planen att spara i den istället för att sprida ut över tid. Varför kan du läsa om här:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Lycka till med sparandet!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så jättemycket elin för svaret . Lägger in allt i det nya låter bäst:)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Olof Tapper

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-13 klockan 08:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.