Samla in pengar för att starta företag
Sök:

Samla in pengar för att starta företag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oscar

Den här artikeln publicerades 2017-07-02 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Samla in pengar för att starta företag

Hejsan.

Jag har en fråga angående att samla ihop pengar till start av företag från en position där du inte har något.

Vi är många som sitter på bra idéer men inte har verktygen för att få igång starten. Genom att ha jobbat med människor i några år och även idag så har jag själv erfarenheten av att se folk behöva hjälp med starten och sedan går det bara framåt.  Har själv gått den vägen på olika områden i livet.

Jag undrar om möjligheterna om att samla ihop pengar när man inte har ett ända öre att bidra med. Hur hittar man en investerare som är beredd att ta den ekonomiska biten för att sedan få en bra avkastning eller kanske en ytterligare passiv inkomst.

– Hur säljer man sig själv? Speciella saker att tänka på?
– Vilka plattformar kan man använda sig av? Vad ska man tänka på?

Många här väljer att skita i sin idé istället för att kriga för den. För om vi ska vara ärliga så är detta en väldigt dålig position att vara i för att starta sitt företag. Jag skulle önska en artikel eller guide ifrån hur man går tillväga för att få igång starten när man är på botten.

Många tips av att läsa idag handlar om att spara, investera mm för att få ihop ett startkapital. Jag skulle vilja få en annan vägledning.

Försökt att hålla frågan allmän. Mitt egna mål är att skapa en fastighetsföretag och få en passiv inkomst.

 

Med vänlig hälsning, en driven människa som heter Oscar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Det kommer svar på den här frågan i veckans video ”Frågor och svar”. Jag skulle säga att det viktigaste är att sälja, sälja och sälja. Man kan till och med sälja innan man har sin produkt färdig. Har man säljavtal är det jätteenkelt att sedan låna de pengar som man behöver till produktion. Det är A och O när man startar eller driver sitt bolag. Min vän Charlie Söderberg brukar alltid säga:

Sälj skinnet innan björnen är skjuten.

Du kan nämligen alltid gå och skjuta björnen i efterhand. Däremot är det väldigt svårt om man sitter på skinnen och inser att ingen vill köpa dem.

När det gäller fastighetsbolag så är det klurigare, men då får man ofta gå till folk som har mycket pengar och värva dem till att man sköter jobbet eller motsvarande. Det är en lite annan typ av bolag, då verksamheten i sig inte är det man tjänar pengar på utan kapitalet.

Hoppas det ger lite hint och som sagt, kolla på videon när den kommer ut för där har jag ett lite längre rant på ämnet. :-)

Hälsningar,
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-02 klockan 23:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.