Samla lån i privatlån eller låna upp på huset?
Sök:

Samla lån i privatlån eller låna upp på huset?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Samla lån i privatlån eller låna upp på huset?

Hej,

Har 2 lån som är kopplade till mitt företag som jag nu ska lägga ner (EF). Det är hög månadskostnad på dom ca 3000/mån inkl ränta tot 140.000 på ett och 4000/mån inkl ränta 180.000 tot på det andra.

Har kollat på några alternativ,

samla de 2 lånen, då erbjöd tex Swedbank 12 års uppläggning med en månadskostnad på ca 3800 inkl ränta.

Har idag LF som bank och de sa att ett alt skulle vara att göra en ny värdering på huset och låna upp på det för att lösa de 2 lånen. Med denna lösningen kanske man kan försöka spara ännu mer och använda avkastningen till att amortera av en klumpsumma framöver.

Någon som har erfarenhet av liknande situation? Eller har ett bättre alternativ?

Vi har fasta jobb och sparar varje månad.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Absolut ska du undersöka alternativet med bolån. Du får mycket bättre ränta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller med Emil, att baka ihop det med bolån är nog mest fördelaktigt om det är en möjlighet för dig.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Väntar på en kalkyl från banken för att se hur det skulle kunna se ut. Men håller med er att det känns idag som det mest fördelaktiga.

  Dom hintade lite att räntorna blir högre vid eventuell upplåning, att de skulle ligga på 2-2.20%. Men det får man väl se över om detta blir som det blir.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-08 klockan 21:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.