Samma fondavgift oavsett vart man sparar?
Sök:

Samma fondavgift oavsett vart man sparar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rasmus

ställde för sedan frågan: Samma fondavgift oavsett vart man sparar?

Hej!

Spelar det någon roll vart man har ett fondsparande sett till vilka avgifter man får betala?

Det jag menar är, om jag sparar i en fond på Avanza, som har en årlig avgift på 1.5%,
skulle jag betala exakt lika mycket på ett annat bolag, t, ex om jag sparar i samma fond fast på Nordnet?

När jag har kollat runt lite så visar de flesta olika avgifter för exakt samma fond vilket gör mig mäkta förvirrad.

Så jag bara undrar hur reglerna ser ut här om olika bolag kan ta ut mer eller om det är lika för alla, dvs att det spelar ingen roll vart jag sparar, avgiften/fond är alltid densamma?

Tacksam för svar!

MvH
/Rasmus

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avgifterna är samma på Nordnet och Avanza. Men Avanza redovisar den totala avgiften (förvaltningsavgift plus eventuella övriga avgifter) på ett tydligt sätt vilket Nordnet inte gör. Om man tar LF globalindex som exempel så redovisas avgiften som 0,2 på Nordnet och som 0,22 på Avanza. Men avgiften är i själva verket densamma.

/Kim

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-11 klockan 20:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.