Sammansättning av Fondportföljen
Sök:

Sammansättning av Fondportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kramer

Den här artikeln publicerades 2017-06-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sammansättning av Fondportföljen

Hej,

Tack för en bra blogg.

Tänkte höra vad folket har för input på mina fondval.

Jag är 35 år gammal , fondsparar 4000 kr i nedanstående fonder. Utöver det så köper jag aktier för 1000 kr i månaden samt amorterar lite på huslånet och CSN lånet.

Avanza Zero 400 kr 10%

Aktiespararnas direktavkastning 100 kr 2.5%

Länsförsäkringar Global Indexnära 1200kr 30%

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 800kr 20%

Spp aktiefond USA 700kr 17.5%

Spiltan aktiefond investmentbolag 600kr 15%

Spiltan räntefond 200kr 5%

 

Anser ni att jag har rätt fördelning eller jag bör tex ta bort Aktiespararnas direktavkastning, byta spp aktiefond USA mot spp aktiefond Global?

Eller om ni har några andra förslag.

Mvh Anders

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Min åsikt är att du kan öka något i Länsförsäkringar Global Indexnära och minska något i Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära. Länsförsäkringar Global Indexnära innehåller till stor del USA vilket gör att du kan ta bort Spp aktiefond USA helt och hållet.

Själv sparar jag i 1, Länsförsäkringar Global Indexnära 2, Swedbank Robur Access Asien 3, Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära och tillfälligt i 4, IKC Avkastningsfond och 5, Carnegie Corporate Bond A

Men inom fem år siktar jag på följande:

60 % Länsförsäkringar Global Indexnära

20 % Nordnet Superfonden Sverige

10 % Spiltan Aktiefond Investmentbolag

7,5 % Swedbank Robur Access Asien

2,5 % Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära

 

I min tjänstepension har jag till 100 % AMF Aktiefond Småbolag och hos Pensionsmyndigheten har jag 100 % AP7 Såfa. Den ändring jag ska göra är till 90 % AP7 Såfa och 10 % Länsförsäkringar Fastighetsfond A.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-16 klockan 09:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.