Sammanslagning av olika tjänstepensioner
Sök:

Sammanslagning av olika tjänstepensioner

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sparefroh

ställde för sedan frågan: Sammanslagning av olika tjänstepensioner

Jag har igenom åren haft olika anställningarna och därmed samlat på många olika tjänstepensioner som är samlade hos Skandia traditionell med små belopp per försäkring. Nu funderar jag över att flytta pengarna till AMF eller SPP fondförsäkring för att få bättre avkastning i längden. Är det värt att slå ihop de försäkringarna så att fyra blir ett ifall det är möjlig? Vad är vinsten/förlusten med det? Hade ni flyttat från traditionell till fondförsäkring med tanken att flytten kosta pengar? Jag har ganska många år kvar till pensionen och därför tänker jag att det löner sig. De befintliga försäkringarna har ganska mycket avgift idag…

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Alla pensionsförsäkringar går inte att flytta, och avgifterna varierar.

Gå in på konsumenternas.se och läs vad som gäller för just dig.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Utöver Nestor svar så vill jag tillägga att fondförsäkring är att föredra före traditionell försäkring, detta då du kan placera 100% i aktiefonder i en fondförsäkring som är den tillgången med högst avkastning på lång sikt om man kollar historiskt.
Tjänstepension är just ett pensionssparande som har en lång tidshorisont och där vill man då ta så hög risk det bara går för att ha möjlighet till en högre avkastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-18 klockan 21:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.