Sämre ränta på bolån om sparande flyttas?
Sök:

Sämre ränta på bolån om sparande flyttas?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Sämre ränta på bolån om sparande flyttas?

Hej! Funderar på att flytta större delen av vårt sparanden (några hundra tusen) från en av storbankerna till en fondrobot istället. Hur kan man förvänta sig att det påverkar vår ränta (rånterabatt) på våra bolån? Ser storbanken oss som riskkunder och svikare och ger oss en sämre ränta framöver? Har flera miljoner i bolån och varsin bra lön.Stort tack för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har typ inga pengar på Swedbank och det har inte påverkat mina låneräntor överhuvudtaget. Min stående kommentar till dem är: ”Den dagen som ni levererar en lika bra tjänst som Lysa” då lovar jag flytta tillbaka pengarna till er… 😎

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med Jan, om dom frågar så är det bara att berätta som de är.

  Däremot så vet jag att Handelsbanken är en bank som lägger stor vikt i sparande och räknar in det i ränterabatten, många andra är nöjda så länge du har ett liter sparande hos dem, typ 500kr/månad.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-04 klockan 22:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.