SAS EuroBonus Travel Wallet betalkort, bra eller dåligt?
Sök:

SAS EuroBonus Travel Wallet betalkort, bra eller dåligt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: SAS EuroBonus Travel Wallet betalkort, bra eller dåligt?

Hej,

Jag undrar över om någon har hört talas om SAS EuroBonus Travel Wallet betalkort och vet några eventuella för -och nackdelar ?

Tack på förhand!

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag har liksom förmodligen många andra fått erbjudande från SAS om detta kort. Undrar précis som Emma vad fördelarna med dettta kort skulle kunna vara.

Vad är skillnaden jämfört med ett vanligt MasterCard?

Mycket ”lull lull” men lite konkret information I erbjudandet gör åtminstone mig lite misstänksam.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Travel wallet kortet är bra,ett preepaidkort,du får poäng då du batalar med det ochpoängen kan man handla för på planet eller få en ny resa för.
  men… förr skulle man alltid använda pin nummer vilket i mitt tycke var jättebra. Nu frågas ingen pin nummer utan det är bara att stoppa kortet i läsaren,ibland ska man kvittera kvittot,men sällan.Och endast en kassa i Spanien kollade om jag är jag (id)
  Det här är järrefarligt,ifall någon stjäl ditt kort eller du tappar det så är det bara att tuta och handla för brinn kära livet för den som har kortet.Det har blivit osäkrare,så jag funderar på att avsluta mitt kort.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Inga Ekström
 2. Vit pil

  Ett tips: undvik kortet helt. Det är helt omöjligt att avgöra vem du ingår en affärsöverenskommelse med. Det handlar bara om att sälja själva kortavgiften. Jag har i över ett års tid försökt bli av med kortet. Helt j-a omöjligt! Finns ingen att kontakta, och det finns inte någon som svarar.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  inte jönsson
 3. Vit pil

  Det kortet lik alla andra kort, den både bra och dåligt på olika sätt…
  Men tipsar om det hände något som du känner att inte rätt bara att skriva mail eller ringa och spärra kortet!

  Det jag gjorde och det hjälpte mig från skada…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rabi

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är även fundersam över varför det inte finns information om SAS travelwallet på SAS egen sida. Jag undrar om inte detta är ett hoax.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det finns info på deras sida. Så tror inte det är en bluff. Verkar vara ett befintligt kort som nu ska byta namn till travel wallet. Vet inget mer så kan inte säga om det är bra eller dåligt.

  https://www.sas.se/eurobonus/travel-cash/

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Gustav

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nackdelen är dyra avgifter, https://www.sastravelwallet.com/wp-content/uploads/2018/08/fees_sweden_SV.pdf

 

2,5% i valutaväxling.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

 1. Vill bara upplysa om att travell wallet tidigare travel Cash inte är en bluff, har haft detta kort ca 3-4 år nu, o det positiva med kortet är att man kan ladda det med 13 olika valutor vilket är bra om man reser mycket i de länder vars valutor är ladbara. Numera kan man ladda kortet med över 120.000:- kronor i olika valutor, mot tidigare 20.000:- vilket va lite lite då man smäller mer på en semester. Jag har tyvärr inte kollat upp huruvida räntor o växlings avgifter förhåller sig till övriga liknande kontantkort, vilket jag kanske skulle då det kanske finns bättre kort med lägre avgifter/kostnader, så jag kan inget säga om detta tyvärr. Personligen tycker jag kortet är bra då man kan ladda olika valutor, o är man vaken o kollar kurserna tjänar man lite på att växla/ladda kortet då valutan står högst, nackdelen är att om dom Svenska pengarna på kortet tar slut, börjar kortet ta pengar av annan valuta även om du te.x betalar något med kortet i Sverige, så man  bör ha lite koll på hur mycket man har i respektive valuta, men å andra sidan betalar man alltid automatiskt med den valutan vars land man är i, så man behöver inte ändra el ställa om något för att betala med rätt valuta i respektive land. Plus att allt man betalar med kortet ger poäng som man sen kan handla/betala hyrbil, hotell o resor med, så jag tycker kortet är bra, enda nackdelen är att man själv måste tanka på pengar o när pengarna är slut är dom slut så man kan aldrig spendera mer än vad man har på kortet, vilket är på både gott å ont, då det inte går att övertrassera.
 2. Kent

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

It is without a doubt the worst of the top-up cards in circulation. So idiotic in fact, then when you think you have done yourself a favour, loaded the card with say SEK and converted them to EUR to use abroad and prioritised that currency in the false hope that you will be charged in EUR, when you eventually come to withdraw money from an ATM like I did, the card will still be detected in SEK, the EUR amount will be converted to SEK and back to EUR + ATM withdrawal fees will apply no matter what SAS Travel Wallet say and a withdrawal of 200Eur will cost you…41 Eur in rates and fees. It did for me and that was the end of it. And don’t expect any help from the equally idiotic customer service whose leeching salaries you would have been paying for. You have been warned!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-12 klockan 20:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.