Sätta in 100.000 i en KF till barnen. Före eller efter nyår?
Sök:

Sätta in 100.000 i en KF till barnen. Före eller efter nyår?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Sätta in 100.000 i en KF till barnen. Före eller efter nyår?

Jag är på gång att ta tag i barnens sparande och ska starta en kapitalförsäkring barn. Så som rubriken löd. Om jag har ca 100 000. Ska jag då sätta in pengarna före eller efter nyår sett ur en fördelaktig skattesyn? Läst något om att man skattar 50% av insättningen efter halva året? Och 100% av insättningen första halvan av året. Tips på det! :)

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Förutom skatt på insättningarna så får du även betala skatt på saldot den 1 januari! Vill du undvika skatt för år 2017 skall du därför undvika att sätta in pengarna i år. Skatten för år 2018 kan du ändå inte undvika om pengarna skall in under första halvåret.

Tror du på en börsuppgång fram tills årsskiftet kan du däremot agera redan nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-16 klockan 19:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.