Sbb:s uppköp av Hemfosa
Sök:

Sbb:s uppköp av Hemfosa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Vilden

ställde för sedan frågan: Sbb:s uppköp av Hemfosa

Läser nu att Sbb erbjuder mig som aktieägare i Hemfosa att köpa mina aktier. Vad händer om jag inte antar erbjudandet? Kommer sbb att sikta på att få 90% av innehavet för att sedan avnotera Hemfosa från börsen?

Alla ropare halleluja kring detta. Är det så fantastiskt som det låter, eller har jag missat något. Sbb är ju en rätt ny aktör och känns inte alls lika defensiva som Hemfosa.

Tankar och reflektioner? Hemfosa är ett av mina största innehav så jag vill verkligen vända på varje sten innan jag går med på uppköpserbjudandet.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du inte godkänner något utav erbjudandena och Hemfosa får tag i 90% i aktierna så kommer dina bli tvångsinlösta tillslut. Även om du inte tycker att uppköpet är bra så finns det inte så mycket mer att göra än att sälja dina aktier till SBB eller bli ägare i SBB framöver.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-16 klockan 07:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.