Scenarion där Wisdomtree physical swiss gold (gzur) kan innebära en risk
Sök:

Scenarion där Wisdomtree physical swiss gold (gzur) kan innebära en risk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Scenarion där Wisdomtree physical swiss gold (gzur) kan innebära en risk

Hej,

 

Jag undrar vilka senario som skulle kunna utgöra en risk när man har ett innehav i ”Wisdomtree physical swiss gold (gzur)” via Nordnet. Dvs att ens pengar försvinner eller att man inte kan komma åt den som man vill.

Visst är den fysiskt uppbacked, men vad hjälper det om man inte får ta del av en försäljning av innehaven i fonden? Om ett fondbolag konkar, är de skyldiga att använda medel från försäljning av innehav till att betala fondsparare eller hur ser prioriteringen ut?

Om ni har andra exempel på risker hade det också uppskattats

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan!

Pengar som du har investerat i en fond är dina pengar, fonden får inte blanda ihop dessa med sina egna pengar och deras skulder, så skulle en fond konka så brukar det vanliga vara att någon annan fond tar över förvaltningen av kapitalet som fanns i fonden som konkade. På det sättet så fortsätter dina pengar investeras fast i en annan fonds regi.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-06 klockan 08:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.