SEB Tryggliv räntefonder
Sök:

SEB Tryggliv räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Matilda

ställde för sedan frågan: SEB Tryggliv räntefonder

Hej,

Jag har tjänstepension i SEB Tryggliv och har fördelat mina pengar som Jan,

Lannebo Småbolag
20 %

SEB Usa Indexfond – Lux
20 %

SEB Sverige Indexfond
20 %

SEB Etisk Global Index – Lux
40 %

I dessa osäkra tider känns det lite ansvarslöst att ha allt i indexfonder. Jag vill sänka risken. Men vad ska jag välja? Jag hittar inga bra räntefonder.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Matilda!

Tyvärr så har storbanker ett skralt utbud av fonder.

Den enda SEB räntefonden jag hittar är SEB Dynamisk Räntefond C, som har en förvaltningsavgift på 0.92%, väldigt dyrt.

Skulle rekommendera dig att flytta tjänstepensionen om det är möjligt till Avanza eller Nordnet för att få tillgång till hela marknadens fonder.

Hoppas du hittar något bra att välja!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-19 klockan 13:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.