SEF investmentbolagfond A ?
Sök:

SEF investmentbolagfond A ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jon

ställde för sedan frågan: SEF investmentbolagfond A ?

Totala avgiften uppgår fortfarande till 0,9 i denna fond. Är tanken att hoppas på att den årliga avgiften ska gå ner i takt med att fonden växer? För det är väl fort denna fond som gäller i tex RT-portföljen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En fond startas inte i första hand för att kunderna skall tjäna pengar. Fonden startas av ägarna för att de skall tjäna pengar. 0.9 procent känns som att man lägger sig på en nivå som kan attrahera många sparare.

Skulle nu fonden få många nya insättare, så finns ju inget incitament för att sänka avgiften. Man har ju uppenbarligen lagt sig på rätt nivå. Jämför med en ICAhandlare, inte sänker hen priserna om omsättningen stiger.

Nu kan i och för sig fondbolaget göra bedömningen att ett sänkt pris ger mera kunder, och därmed högre intäkter. Låt oss hoppas på detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-03 klockan 19:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.