SEF investmentbolagfond A?
Sök:

SEF investmentbolagfond A?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Josef

ställde för sedan frågan: SEF investmentbolagfond A?

Hej!

Precis påväg att köpa fondandelar i SEF – investmentbolagfond A.

Det gick ej på Avanza, gick in på deras hemsida

iig.se (independent investment group ab). Där de meddelar att de slutat med sin värdepappersverksamhet.

Någon som vet något om detta samt vad händer med de som äger fondandelar?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen aning vad som händer nu. Men tack för tipset i alla fall!

Det går tydligen fortfarande att sälja och byta SEF fonden på Avanza så jag bestämde mig nu med detsamma att flytta mitt innehav till Spiltan Aktiefond Investmentbolag istället. Jag vill kunna fortsätta månadsspara precis som vanligt och inte ha ”någon fond som hänger kvar” i min portfölj. Extra fördel; Spiltan Aktiefond Investmentbolag ingår i Avanzas superlån och är ganska bilig.

… och eftersom Spiltan är en helsvensk fond och SEF en svensk/global passar jag på att minska lite på mina övriga sverigefonder också… 9%->6% och sedan får min globalfond ha 3% mera innehav. ;)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Handelsinfo. från Avanza (måste logga in) har här:-

Övrigt
Fonden stängd för köp. Endast kunder med befintligt innehav i fonden kan registrera säljorder.
 

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!
Yes, det stämmer! Fonden finns nu hos EME-Partners och allt är såklart precis som vanligt då detta inte påverkar andelsägarna alls.
Avanza har just nu lite tekniska problem med fonden enligt uppgift. De jobbar på det och den kommer att vara handlingsbar igen inom kort.
Ledsen om det drar ut på tiden men vi ligger på Avanza dagligen att de skall lösa det så fort som möjligt!
Testa köp igen om ca en vecka så bör det absolut vara löst igen.
/Jonas, förvaltare

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-03 klockan 17:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.