SEF Kavaljer Investmentbolag A sena och går ej att köpa
Sök:

SEF Kavaljer Investmentbolag A sena och går ej att köpa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Damir Hadziahmetovic

ställde för sedan frågan: SEF Kavaljer Investmentbolag A sena och går ej att köpa

Hej

Genomförde ombalansering av min Globala barnportfölj i mitten på november. Lyckades med hjälp av detta forum hitta rätt trots att en av de rekommenderade fonderna hade bytt namn till SEF Kavaljer Investmentbolag A.

Köpte min andel och fick besked om att det var skickat till fondbolaget med tidigast uppskattad tid på kontot 25 november. Detta köp har ännu inte gått igenom. Min månatliga insättning har inte heller gått igenom och ser nu att ”köp” knappen är grå på Avanza. Står även som ”Ej handlingsbar” i mitt månadssparande.

Mailade investmentbolaget med frågor om fördröjningen är något tillfälligt fel eller om det brukar ta nästan två veckor för köp men inte fått något svar.

Vet något vad som pågår på bolaget?

Kan man med hjälp av Avanza på något sätt få tillbaka pengarna när de verkar fastnat i ”limbo”?

Har Jan eller någon annan ett alternativ att föreslå till denna fond?

Tack Jan och Caroline!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad som är attraktivt med SEF fonden är att den är hälften global / hälften svensk. Vi har faktiskt skrivit om detta tidigare och kom fram till att det gick att ordna ungefär samma fördelning som SEF fonden med hjälp av Spiltan fonder men då till en billigare pris.

75% Spiltan Aktiefond Investmentbolag / 25% Spiltan Globalfond Investmentbolag

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  För tillfället är det problem med kommunikationen mellan Avanza och administratören för fonden. Detta skall vara avhjälpt inom kort. Problemet gäller flera fonder, inte bara Investmentbolagsfonden.
  Mvh Jan-Ove Sundgren, Kavaljer

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan-Ove Sundgren
 2. Vit pil

  Hej

  Tack för svaret Adde.

  Vill även påpeka att SEF svarat om att felet är anmält till deras administratörer (State street) i Luxemburgoch att det bör ordna sig inom snart.

  Mvh
  Damir

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Damir Hadziahmetovic

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

 

Tack för att du uppmärksammade mig på detta Adde! Ska kolla närmare i forumet nästa gång innan jag frågar.

 

Vill även tillägga att SEF svarade att de felanmält problemet till sin administratör i Luxemburg och att det skulle ordna upp sig snart.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ingen fara. Det var länge sedan när vi skrev om det här och dessutom hade fonden då ännu ett annat namn. ;) Och bra att det kommer ordna sig!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde
 2. Vit pil

  Felet är nu hittat och korrigerat. Fonden skall vara tillgänglig igen. Mvh Jan-Ove Sundgren, Kavaljer

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jan-Ove Sundgren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-05 klockan 11:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.