Sekundär inkomst som ung
Sök:

Sekundär inkomst som ung

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunnar

ställde för sedan frågan: Sekundär inkomst som ung

Hej,

Som ung människa (20 år) finns det inget mer lockande än tanken av att vara ekonomisk oberoende.
Ett tips om man ofta, om inte alltid får när man frågor någon om pengar eller ekonomi, är vikten av ha mer än en inkomstkälla.

Men lättare sagt än gjort. det är inte så lätt med 0 erfarenhet att bara starta ett eget företag / side hustle som nyexaminerad gymnasieelev.

Jag har ett heltidsjobb som jag lever på just nu. Bor fortfarande hemma och försöker spara så mycket jag kan för diverse saker.

MIN FRÅGA är egentligen om någon har något konkret tips på en sekundär inkomstkälla eller något du hade önskat du visste i dina ”twenties”.

 

Mvh en blivande miljonär

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag minns att jag tänkte exakt samma sak som 20-åring (är 30 nu), och jag tror att mitt fokus var helt fel. Det är inte en sekunder inkomstkälla i 20-årsåldern som kommer att göra dig till miljonär i framtiden – det är dom erfarenheter och kontakter du kan skaffa dig. Kanske låter klyschigt, men så är det. Kan du något om försäljning? Kan du något om företagsekonomi? Känner du någon som startat ett företag? Om svaren är nej så är det där du ska börja. Ha inte så bråttom, fokusera på att lära dig så mycket som möjligt och framförallt att träffa och prata med så många olika människor som möjligt, och då menar jag människor som har gjort det du vill göra, eller kan det du vill kunna.

Hur gör man det då? Häng på föreläsningar och träffar där sådana människor finns, gå kurser i entreprenörskap och företagsekonomi. Gå med i unga aktiespararna och gå på deras träffar.

Sen vill jag starkt avråda från det första många tänker på: att ta ett extrajobb. Det finns ingen som har energin att lägga sin själ på två jobb samtidigt. Du får mycket bättre utväxling genom att fokusera på din huvudsakliga karriär: jobba hårt, ta på dig extra ansvar och framförallt kräv högre lön när du bevisat hur värdefull du är på jobbet. Och får du ett nej, byt arbetsgivare.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Riktigt bra svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Coccos

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-11 klockan 23:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.