Semesterlön
Sök:

Semesterlön

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elvira

ställde för sedan frågan: Semesterlön

Hej!

Jag har ett problem när det kommer till semesterlöner. Jag har räknat ut semesterlön genom att ta 12% av hela årslönen.

Ex. 25000/mån x 12mån= 300000kr
300000*0.12= 36000 brutto = 25200kr netto

 

Detta belopp gäller väl totalt för de 25 betalda semesterdagar som våra anställda har? I så fall, delar man då den totala semesterlönen på 30dgr eller 21dgr? Hur gör man sedan med vanlig lön? Ska de få sin normala månadslön på ex. 25000kr plus de dagar med semesterlön eller får de semesterlönen och sen vanlig lön resten av de dagar som de jobbat och inte varit lediga.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Använd denna så blir det mindre krångligt. Där skriver du in månadslönen och antal dagar en person har semester. Då får du reda på hur mycket extra du borde betala ut, utöver den normala månadslönen.

https://www.unionen.se/rad-och-stod/rakna-ut-din-semesterlon

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-20 klockan 08:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.