Shareville. Nybörjare fråga.
Sök:

Shareville. Nybörjare fråga.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Shareville. Nybörjare fråga.

Hej Jan!

 

Jag har precis satt igång en nybörjare portfölj och jag tittade på den på shareville. På flik handel såg att du gjorde olika handel som du köpte, såld och så vidare. Vad betyder där egentligen?  Är det någonting som vi som följer nybörjareportifölj skulle också göra?

 

Är den nybörjareportfölj även lämplig för investeringar med medel risk dvs balanserade  även på långtids horizont som 20-30 år?

Mvh

Andreas

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Jan har ”Ombalanserat” sin portfölj, när man gör detta så kommer man behöva sälja vissa fonder och köpa andra för att gå tillbaka till ursprunglig fördelning.

För en tidshorisont på 20-30 år, skulle jag hellre rekommendera ”Globala Barnportföljen” istället.
Denna har en högre risk som då ska generera en högre avkastning på lång sikt!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-01 klockan 19:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.