Sigmastocks - Undvika fondavgifter? • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Sigmastocks – Undvika fondavgifter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl-Fredrik

Carl-Fredrik ställde följande fråga för 1 år sedan:

Hej!

Jag har snubblat över tjänsten Sigmastocks vars affärsidé verkar vara att tillåta privatpersoner att skapa sina egna fondportföljer i aktier och på så vis kringgå fondernas avgifter. De menar att detta kan spara pengar t.om om man är intresserad av indexfonder (åtminstone utomlands) eftersom även de har avgifter om jag tolkar det hela rätt. Man betalar en liten summa varje månad och får ett mail med information om vilka aktier man ska köpa för att det ska motsvara ens intresse i fondhandel.

Har någon erfarenhet av detta? Tycker ni att det att föredra framför att köpa passivt förvaltade fonder med låga avgifter (< 0,5%)?

Jag är relativt nybliven sparare och har hittills hållit mig till fondsparande. Min nuvarande portfölj består av Avanza Zero, Spiltan aktiefond investmentbolag, DNB Global Indeks och SPP Aktiefond USA.

 

Mvh

Carl-Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

Jan Bolmeson svarade på frågan för 1 år sedan

Jag är försiktigt positiv till SigmaStocks. Det kommer en artikel om dem förhoppningsvis innan månaden är slut.

Nackdelen är ju att man behöver hålla på och mecka med portföljen och sedan förlitar man ju sig på matematiken i deras modell (som verkar väldigt sund). Jag kommer inte ändra strategi till följd av deras tjänst, men kan absolut se fördelar med den.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Väntar ivrigt på din artikel om Sigmastocks :) Har hört mycket gott om Sigmastocks via vänner och läst en del positiva artiklar om dem. Men haft lite frågor kring om deras funktion kan appliceras om man vill utgå från idéerna kring din ”Nybörjarportfölj” eller ”RikaTillsammansportföljen” som du nämner i en annan artikel (ref.: https://rikatillsammans.se/fondportfolj/).
  Vänligen,
  Daniel

  0

  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Erlandsson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]