Sigmastocks - Undvika fondavgifter?
Sök:

Sigmastocks – Undvika fondavgifter?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl-Fredrik

Den här artikeln publicerades 2017-04-11 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sigmastocks – Undvika fondavgifter?

Hej!

Jag har snubblat över tjänsten Sigmastocks vars affärsidé verkar vara att tillåta privatpersoner att skapa sina egna fondportföljer i aktier och på så vis kringgå fondernas avgifter. De menar att detta kan spara pengar t.om om man är intresserad av indexfonder (åtminstone utomlands) eftersom även de har avgifter om jag tolkar det hela rätt. Man betalar en liten summa varje månad och får ett mail med information om vilka aktier man ska köpa för att det ska motsvara ens intresse i fondhandel.

Har någon erfarenhet av detta? Tycker ni att det att föredra framför att köpa passivt förvaltade fonder med låga avgifter (< 0,5%)?

Jag är relativt nybliven sparare och har hittills hållit mig till fondsparande. Min nuvarande portfölj består av Avanza Zero, Spiltan aktiefond investmentbolag, DNB Global Indeks och SPP Aktiefond USA.

 

Mvh

Carl-Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är försiktigt positiv till SigmaStocks. Det kommer en artikel om dem förhoppningsvis innan månaden är slut.

Nackdelen är ju att man behöver hålla på och mecka med portföljen och sedan förlitar man ju sig på matematiken i deras modell (som verkar väldigt sund). Jag kommer inte ändra strategi till följd av deras tjänst, men kan absolut se fördelar med den.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar Jan! Jag ser fram emot att läsa artikeln!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carl-Fredrik
 2. Vit pil

  Väntar ivrigt på din artikel om Sigmastocks :) Har hört mycket gott om Sigmastocks via vänner och läst en del positiva artiklar om dem. Men haft lite frågor kring om deras funktion kan appliceras om man vill utgå från idéerna kring din ”Nybörjarportfölj” eller ”RikaTillsammansportföljen” som du nämner i en annan artikel (ref.: https://rikatillsammans.se/fondportfolj/).
  Vänligen,
  Daniel

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Erlandsson
 3. Vit pil

  Jag återkommer i frågan, har tyvärr glömt bor det. :-/

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  Hej. Är artikeln om Sigmastocks på G? Skulle vara intressant att se vad du kommer fram till…

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Stefan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-11 klockan 16:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.