Sitta still i båten
Sök:

Sitta still i båten

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Håkan

ställde för sedan frågan: Sitta still i båten

Hej

Är de sitta still i båten som gäller nu?

Mvh

Håkan

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är alltid bäst sitta still i båten om du ska följa index och vara långsiktig. Det du ska göra köpa mer om du har likvider. Om du kan tajma börsen ska du sälja på toppen och köpa på botten. Jag sitter still i båten och tappar några 100 tusen idag men det är sådant som man får leva med på börsen om man ska vara långsiktig vinnare. Det säger historiken. Lycka till.

Mvh. Jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Räcker ju man ligger utanför en enda dag när det faller så här kraftigt för att hamna 3-5% bättre än index.

Om man agerar så som ni gör på börsintroduktioner tex. Man säljer 50% av portföljen idag på spekulation för att sedan köpa tillbaka den på Tors (om man hinner) eller fredag tex beroende på hur lång tid det tar att komma ut och in i sina fonder.

om inte marknaden har hunnit vända på en femöring tills dess har man ju tjänat de % man inte förlorade.

 

jag har bestämt mig för att inte sälja alls mina 5 första år. Men jag tar lärdom nu. Klart det är osäkerhet hela tiden. Man vet aldrig när det vänder. Men det där att pricka den exakta toppen och botten det kan man skippa. Men klarar man undvika ett fall på 4% har man ju tjänat en halv årsavkastning indirekt

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-09 klockan 17:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.