SIXRX index på nordnet/avanza
Sök:

SIXRX index på nordnet/avanza

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jimmy

ställde för sedan frågan: SIXRX index på nordnet/avanza

Hej,

Som jag förstår de är SIXRX indexet som visar Sveriges 300 största bolag inklusive utdelning. Alltså indexet man vill klå om man ska skryta för kompisarna som sysslar med aktier :D

Saknas de indexet hos Nordnet/Avanza som jämförelse index eller går de under något annat namn?

/Jimmy

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I de fall man inte kan jämföra direkt med indexet, då brukar jag jämföra med fonden SEB Sverige Index – den följer nämligen indexet minus en låg avgift.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Ja, det är de rätta indexet att jämföra en svensk portfölj med skulle jag säga.

Här har du indexet på Avanza!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hos Avanza:

SIX Portfolio Return Index (SIXPRX)

OMX Stockholm GI (gross index)

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-29 klockan 19:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.