SIXRX vs småbolag?
Sök:

SIXRX vs småbolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David N

ställde för sedan frågan: SIXRX vs småbolag?

Går det alltid bättre för småbolagen eller är det bara sistone? Varför rekommenderas inte en småbolagsfond om småbolag går bättre i längden, när man sparar/investerar långvarigt?

SIXRX har gett ca 11% årligen. Någon som vet hur mycket småbolags-index/fonder har gett?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Det är högre risk med småbolag. Går de bra går de ofta bättre och går det dåligt går de ofta  sämre. Notera ordet  ”ofta”, dvs inte alltid. Och dessutom går  det inte alltid bra om än att det är vanliga att det går bra än dåligt över tid.

Är det inte så att ditt svar helt enkelt ges av att jämföra SIXRX (eller motsvarande, som OMX  Stockholm GI) med OMX Stockholm Small Cap GI (eller motsvarande) över tid? Välj lite olika tidsperioder för att se om den ena respektive den andra alltid är bäst?  Det är ju superlätt att välja dessa två i en graf på t.ex. Avanza bilda sig en ungefärlig uppfattning?

Det finns  perioder (längre än flera  år) där den ena gått bättre, och lika  så när  den andra gått bättre.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Funderar på att byta ut min Sverigeexponering mot enbart plus småbolag samt Spiltan investmentbolag, och när vi ändå är inne på det, den globala exponeringen mot enbart USA/Asien.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-15 klockan 20:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂