Sju av nio fonder i globala barnportföljen?
Sök:

Sju av nio fonder i globala barnportföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Sju av nio fonder i globala barnportföljen?

HejJag startade upp globala barnportföljen (eller nästan) i Nordnet i samband med att ni hade samarbetet med Claudia Galli Concha för ett par månader sedan. Kunde då inte hitta Öhmans realobligationsfond eller XACT. Kan jag köra på utan de två och hur ska jag isf fördela procenten? Eller bör jag ha någon/några annan istället? TACK!   

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sara,Xact Småbolag finns på Avanza men inte på Nordnet. Tanken är att du ska använda PLUS Sverige småbolag på Nordnet istället.Gällande Öhmans realräntefond så finns det en fond som heter Öhman Realräntefond A. Jag tror att det är den Jan menar då det är en räntefond som placerar i svenska realränteobligationer./Jonatan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, men jag hittar inte PLUS. Jag gjorde det när jag köpte de andra men inte nu :/ Är jag trög eller kan den ha bytt namn?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sara

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Öhman Realobligationsfond har slagits ihop med Öhman Realräntefond och därmed fått ny inriktning och nytt pris. Detta hände nu i sommar så Jan har nog inte hunnit tänka om i sina rekommendationer ännu. Här kan du läsa vad den oberoende finansiella rådgivaren Henrik Tell tänker om fonden: https://rikatillsammans.se/ohman-realobligationsfond/

Henrik tycker inte att det finns någon anledning att köpa Öhman Realräntefond. Han säger att man bör hitta en annan billig realobligationsfond, eller helt strunta i realobligationer och sätta pengarna i sin ”vanliga” räntefond (i barnportföljen dubblar du då innehavet i Spiltan Räntefond Sverige). Du kan också försöka läsa på om AMF Räntefond Lång som är billig och investerar i långa räntepapper, men den är inte inflationssäkrad som realobligationer är.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Långa värdepapper är i och för sig ganska värdelösa just nu. Köp Spiltan eller sätt in pengarna på ett bankkonto istället.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-16 klockan 12:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.