Ska jag behålla Robur Ny Teknik?
Sök:

Ska jag behålla Robur Ny Teknik?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nasser

ställde för sedan frågan: Ska jag behålla Robur Ny Teknik?

Hej,

Jag äger en lagom del på Swedbank Robur Ny Teknik. Jag missade den bytte av fond förvaltare och fortfarande har min del ( dvs, det har gått ner en bra bit). Jag funderar på om det är möjligt att det kommer krasha helt ( typ som 2001-2002) ich därför funderar på om det är en bra idé att dälja det.

Jag har läst andra frågor och era svar och vet att ( om förstått rätt) man skulle inte sälja fond bara för att det inte går bra just nu och ska gärna behålla den. Är det så jag ska tänka nu för Ny Teknik också eller tycker ni att jag borde bli av med den?

Tack i förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

När en fond byter förvaltare så måste du ställa dig frågan om du litar på dessa förvaltare som du gjorde på dom innan.
Eftersom att en fond som har gått på ett vis med ett par förvaltare, måste inte fortsätta gå på samma sätt när dom har bytt förvaltare bara för att det är samma fond.
Jag tänker på detta sättet, att om en aktiv fond byter förvaltare, så är det som att det är en ny fond som startas.
Du har inget trackrecord på vad dom har gjort och vet därför inte heller hur dom kommer förvalta.

Du har rätt i att man inte ska sälja en fond för att den har gått dåligt, men om en väsentlig förändring har skett i fonden så bör man överväga det.
Jag har sålt mina andelar i den fonden när dom lämnade, detta då jag inte har samma förtroende för dom nya som ska förvalta fonden.

Mitt tips är därför att sälja och investera i något annat.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket Robin,
  Det gör bara lite ont och man vill gärna vänta lite så att det blir bättre. Speciellt att den här har vait en hög risk portfolio som jag skapade och var lite förberedd för dåliga dagar. Jag kommer inte investera pengar längre om jag säljer det. Jag får sätta en visst nivå och om det blir värre än det ska sälja det. Hur låter den här idé då?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nasser
 2. Vit pil

  Bara för att du väntar så kommer det troligtvis inte bli bättre, Armfelt och Sprinchorn har gjort ett fenomenalt jobb och kommer bli väldigt svårt för dom nya att förvalta på samma sätt!

  Jag tycker att du bör ta ställning till om du litar på att dom nya förvaltarna ska förvalta lika bra.
  Känns inte som att du bör ”chansa” bara för att det har varit en bra fond innan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-14 klockan 19:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.