Ska jag köra guld eller placera pengar i aktie fond med tanke på om vi är nu i tredje värld kriget?
Sök:

Ska jag köra guld eller placera pengar i aktie fond med tanke på om vi är nu i tredje värld kriget?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av ida

Den här artikeln publicerades 2017-04-24 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ska jag köra guld eller placera pengar i aktie fond med tanke på om vi är nu i tredje värld kriget?

Jag har sparat en hel del och mina barn barnbidrag också, Det summera upp till 1 miljon kronor. Vad borde jag göra, ska jag satsar på köra guld istället för aktiefond med tanke på orolighet i omvärlden just nu, känns som tredje världskriget har redan börjat. Pengarna tänker jag på 15 år sikt.

Tack på förhand för svaret.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ida,
Sannolikheten att du skulle ha rätt i både din gissning i vad som sker (att det är ett tredjevärldskrig på gång) och vår kollektiva förmåga att gissa i vad det innebär (dvs. placering av pengar) skulle jag sammanfatta som väldigt låg. Det jag tror är viktigt, oavsett om vi står inför ett tredje världskrig eller inte, är att du har en diversifierad portfölj. På 15 års-sikt så bör du ha största delen i aktier, med en del guld vid sidan. Aktierna bör vara t ex. indexfonder, både lokala och globala.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket för ditt väldigt snabbt svar.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ida

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-24 klockan 11:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.