Ska jag sälja en fond när den går dåligt?
Sök:

Ska jag sälja en fond när den går dåligt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linnea

ställde för sedan frågan: Ska jag sälja en fond när den går dåligt?

Hej, jag har använt mig av Nybörjarportföljen – 10 fonder och såg nu att några av fonderna har bytts ut. De som har bytts ut ser jag på mitt konto har gått ner. Ska jag sälja dom och byta ut dom mot de nya som finns i listan för nybörjarportföljen, eller ska jag vänta tills de gått upp och inte göra något?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

hej,

jag skulle följa nybörjarportföljen och sälja/köpa fonderna.

dock ska du redan nu börja tänka och läsa på. om denna blogg skulle läggas ner. vad gör du då?

det är lätt att följa jon men läs på och gör egna beslut.

mvh

philip

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eftersom de nya fonderna tillhör till samma kategori som de gamla borde utvecklingen vara likvärdig, så antagligen har de nya också gått ner under tiden, men kolla gärna för säkerhets skull. Om det inte skiljer sig alltför mycket skulle jag byta direkt, bara för att få det gjort.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Linnéa!

Har du valt som strategi att följa Nybörjarportföljen så tycker jag absolut att du kan följa efter hur den ändrar sig varje år. Däremot som Tale skrev ovan så kan du fortsätta att läsa på om fonder och hur dessa fungerar, tillslut kan du då göra egna beslut och inte vara beroende av att följa någon annans val.

Men Jan har väldigt bra koll på fonder och det är ingen dålig idé att följa förslagen som dyker upp i artiklar här på bloggen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-27 klockan 12:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.