Skaffa försäkrings
Sök:

Skaffa försäkrings

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Viktoria

ställde för sedan frågan: Skaffa försäkrings

Hej.

Min familj har precis drabbats av det västa som kan ske. Min sambo och min dotters pappa omkom i en tågolycka. Det visar sig att han inte skött våra försäkrings betalningar så vi har ingen försäkring. Vi står nu inför en svår tid både ekonomiskt och känslomässigt.  Så nu vill jag gärna skaffa den bäst å försäkringen man kan ha till oss som finns kvar. / Viktoria

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Viktoria,

 

Beklagar sorgen, det är svårt att föreställa sig hur det är att stå i era skor just nu.

Tyvärr är det oerhört svårt att ge några konkreta råd för någon av oss här. Det är för mycket som kan spela roll. Mitt råd är att fundera över vilka försäkringar som ni verkligen behöver och detta kan faktiskt försäkringsbolagens rådgivare vara ett bra bollplank – men kom ihåg att de är säljare! De kan lägga fram argument och förslag baserat på hur er situation ser ut. Bolla förslagen med nära och kära, vänner och släkt. Fråga dem också vad de har för försäkringar och hur de tänker, om de är nöjda osv.

En tumregel är att bara försäkra det du verkligen tror dig behöva. Bra hemförsäkring förstås men extra sakförsäkringar är sällan nödvändigt. Nu när ekonomin blir ansträngd är det viktigt att inte överförsäkra dig, pengarna kommer behövas på annat håll eller sparas.  Du är iaf på rätt sida för att börja bygga en ekonomisk trygghet för dig och din dotter och det är förmodligen ännu viktigare än någon försäkring.

Jag önskar att jag kunde bidra med goda råd men jag tror att människorna i din närhet är ditt bästa bollplank här.

Ta hand om er och lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Snyggt svarat!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Förutom Olofs utmärkta svar så kan jag tipsa om två riktigt bra artiklar från Konsumenternas försäkringsbyrå.

Förklaring av de vanligaste typerna av försäkringar: https://www.konsumenternas.se/forsakring/fakta/vilka-forsakringar-finns-det

Försäkringar uppdelat på hur viktiga de är: https://konsumenternasblogg.se/vilka-forsakringar-ar-viktigast-att-ha/

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-28 klockan 15:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.