Skall jag byta bank?
Sök:

Skall jag byta bank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Oscar

Den här artikeln publicerades 2017-10-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Skall jag byta bank?

Hej

 

jag har precis börjat spara och har kopierat din nybörjarportfölj när det kommer till månadssparande i fonder.

 

Jag har Handelsbanken och har köpt fyra olika fonder och månadsparar i dessa fonder.. Jag undrar om Handelsbanken kan ta ut några avgifter som man normalt inte känner till utöver ISK skatten och avgiften för fonden man sparar i.

 

Kanske en dum fråga men de flesta rekommenderar Avanza eller Nordnet, är det något jag missat?

 

Mvh Oscar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För den som är intresserad  av aktier och fonder har Nordnet och Avanza bättre hemsidor. De har även ett större fondutbud. Handelsbankens Svenska indexfond kostar exempelvis 0.65%, samtidigt som du kan köpa Swebanks och LF s fonder för 0.2% via Nordnet  och Avanza. SHB har däremot en del andra fonder som ligger på 0,2%.

Handelsbanken  är därmed inte helt i topp, men känns ändå inte alldeles fel. Det kan finnas andra orsaker som exempelvis personliga relationer, som gör att du ändå skall behålla din nuvarande bank.

Detta är ett försök till ett objektivt råd. Jag är själv inte kund i Handelsbanken.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok jag har köpt

  SPP AKTIEFOND GLOBAL
  LÄNSFÖRSÄKRINGAR GLOBAL INDEXNÄRA
  SPILTA AKTIEFON
  AMF RÄNTEFOND LÅNG

  Alla dessa har låga förvaltningsavgifter. Det jag undrar är om Handelsbanken tar ut några avgifter om jag skulle sälja av allt efter som eller några andra avgivfter som jag inte känner till. Jag är helt ny i detta och vill inte bli lurad av storbankerna.

  Med vänlig hälsning, Oscar

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Oscar
 2. Vit pil

  Ingen jobbar gratis,varken jag, du eller SHB. AMF, Spiltan och LF får givetvis betala en avgift till SHB som tack för att de säljer deras fonder. Du kan däremot vara lugn. Du betalar enligt prislistan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-21 klockan 11:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.