Skall jag spara i Min aktie och fonddepå eller ISK konto?
Sök:

Skall jag spara i Min aktie och fonddepå eller ISK konto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

ställde för sedan frågan: Skall jag spara i Min aktie och fonddepå eller ISK konto?

Hej,

Vilket konto på Nordnet skall jag börja spara i? Tänkte mig sätta in ett fast belopp varje månad, 3000 kr var jag och min fru + ett störra startkapital för att börja köra ränta på ränta! Är ett långsiktigt sparande.. Mestadels för att kunna gå i pension vid 50 års ålder.. Är idag 30 år..

Vad är ert råd?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vad härligt att ni ska börja spara till tidig pension! Ett investeringssparkonto är oftast det mest gynnsamma, att betala en låg schablonskatt istället för 30% i vinstskatt vid försäljning.

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-11 klockan 03:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.