Skandia Ideer För Livet fond
Sök:

Skandia Ideer För Livet fond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristian

ställde för sedan frågan: Skandia Ideer För Livet fond

Hej,

Jag tycker om att analysera/jämföra fonder och har hittat en fond som har presterat väldigt bra men finns inte mycket skrivet om den på nätet.

Skandia Ideer För Livet. Fonden följer VINX Benchmark Cap Net eller man kan säga Norden som region.

0% avgift, men två procent av fondens värde tillfaller årligen stiftelsen Idéer för Livet, vilket innebär att fondens årliga avkastning minskar med motsvarande.

https://doc.morningstar.com/document/167c0aad8bdbaf2c0048da023d6e2c23.msdoc/?clientid=avanza&key=3728b8f503435715

Dock om man jämför fonden med andra fonder med focus på Norden, verkar att Skandia Ideer För Livet har haft mycket bättre avkastning än de flesta även med de två procent årliga minskning på avkastning.

Visar dom totala avkastningen innan eller efter avgragna 2% per år?

Har du några tips hur kan man resonera

Försökte searcha på din hemsida om det har skrivits något om fonden, men som sagt väldigt få information ute på nätete om den.

Tack.

Hälsningar,

Kristijan

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Kan man inte köpta Skandia Ideer För Livet från Avanza?

Jag hittar fondfaktablad till både fonder på Skandias hemsida.

Skandia Ideer är en matarfond (fund of funds) till Skandia Norden.  Enligt Skandias hemsida Skandia Ideer ger 18,48% medan Skandia Norden 19,39% 1 års avkastningen.

Skandia Ideer: 2%  gåva till stiftelsen Idéer för livet lämnas årligen medan Skandia Norden

Skandia Norden: 2,0% uttagsavgift (när man köpa)+1,4% årlig avgift.

Du kan googla engelska ”fund of funds” och ser nackdelar och fördelar till en matarfond.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Kristian!

Avkastning visas alltid inklusive avgifter, så avgiften är redan dragen när du ser avkastningen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-24 klockan 09:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂