Skapa en rimlig fondportfölj med månadssparande
Sök:

Skapa en rimlig fondportfölj med månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elisabeth

ställde för sedan frågan: Skapa en rimlig fondportfölj med månadssparande

Hej,

Jag har ett ISK-konto på Nordnet som jag har en månatligt sparande på 500 kr till. Det är nu uppe i 5000 kr och jag vill göra nåt vettigt med pengarna så de kan växa på lång sikt (jag är 36 år). Jag vill skapa en fondportfölj likt nybörjarportföljen men hur många olika fonder rekommenderar du att börja med vid så låg summa? Och hur bör jag bäst fördela de 500 som jag sedan ska spara in varje månad. Känner mig helt grön på det här men vill så gärna börja någonstans.

Stort tack för ett bra forum!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Månadsspara i den billigaste globala aktiefonden du hittar är väl en rimlig start. De fonderna har lägst risk av aktiefonderna. Och när den fonden börjar ge avkastning (inom 5 år) kan du ju fortsätta med ditt månadssparande som vanligt men köpa på dig mer och mer riskabla fonder (regionfonder tex) för avkastningen och på så sätt bygga upp en egen portfölj långsamt. Köp bara det du förstår osv

 

bara en tanke

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-10 klockan 08:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.