Skapa nytt fondsparande
Sök:

Skapa nytt fondsparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Skapa nytt fondsparande

Hej Ska skapa ett nytt fondsparande med målsättning på 1½ år + då jag inte haft möjligheten att haft ett större sparande innan och jag har fått tillgång på ett kapital på 5 siffrig nivå så undrar jag vad som är bäst att börja spara i. Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

1½ år är väldigt kort tid om man tänker på investeringar, så jag skulle faktiskt inte sätta in dessa pengar i ett fondsparande. Om du behöver pengarna inom den period du säger så skulle jag rekommendera ett sparkonto med insättningsgaranti och så hög ränta som möjligt.

Bästa sparräntan 2017 | Topplista med de bästa sparkontona

Fondsparande passar bättre för lång sikt, exempelvis sparande till bostad om ett antal år eller pensionen.

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej

  Tack för snabbt svar

  Har en stabil buffert på några månadslöner och är medveten att det är kort tid, men tanken är mer att det ska vara en buffert till min buffert. så jag vill att det ska ligga och växa så jag titt som tätt kan fylla på min buffert när det behövs.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-26 klockan 11:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.