Skatt
Sök:

Skatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elin

ställde för sedan frågan: Skatt

Hej!

 

Om man ska ombalansera sin portfölj så gav du som förslag att man kan sälja allt, för att sedan åter köpa fonder/aktier i rätt andel % Hur blir det då med beskattning när man säljer? Vet ju att är olika i hur man skattar isk/kf/af-konto

 

Mvh Elin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elin!

Att ombalasera på sättet som Jan skriver om fungerar bara om du har ett ISK, han skriver även lite om detta i inlägget att du blir beskattad extra om du säljer i en AF-depå.

ISK är näst intill alltid att föredra och där fungerar denna strategin.
Däremot så skulle jag rekommendera att göra den lite mera bökigare ombalanseringen, genom att räkna ut hur mycket du ligger fel med Jans ombalanseringsdokument, för att sedan bara sälja den delen som ligger fel.
Detta gör så att du inte ligger utanför börsen i några dagar som annars är fallet.

Hoppas detta besvarade din fråga!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tusen tack för svar!

 

/Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-20 klockan 20:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.