Skatt i investmentbolag?
Sök:

Skatt i investmentbolag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl-henrik Sjöstrand

ställde för sedan frågan: Skatt i investmentbolag?

Hej!

 

är en stor förespråkar av att investera i investmentbolag. Har nyligen hört dock att investmentbolagen måste betala en schablonskatt varje år på sitt innehav på 1.5 %, vilket lite grusar kalkylen som säger mig att investment alltid borde gå åtminstone som börsen snitt om man köper alla bolagen. Se länk nedan där industrivärlden beskriver det. Kan ni inte undersöka detta och göra ett inlägg på det

https://www.industrivarden.se/sv-SE/Finansiellt/Skatteregler/

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skatten för ett aktiebolag är inte 100 procent utan 22 procent.  En schablonintäkt på 1.5 procent innebär inte 1.5 procent i skatt utan ( om inga andra avdrag finns) 22 procent av 1.5 procent.

Samtidigt slipper bolaget att skatta för reavinster.

Du kan lugnt fortsätta med investmentbolag.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2018-09-13 klockan 13:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.