Skatt på försäljning på nordnet
Sök:

Skatt på försäljning på nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Slayer

ställde för sedan frågan: Skatt på försäljning på nordnet

Hej!

 

Jag har sålt en av mina portföljer som låg på ett ISK konto förde över pengarna till min bank återinvesterade I LYSA.  Kommer jag få betala skatt på den försäljningen? Man betalar väl skatt hela tiden i ett ISK konto eller? Sen när man säljer och tar utt så är det skattat o klart?  Väldigt tacksam för svar

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej! Det stämmer att det inte blir någon extra skatt vid försäljning och uttag. Däremot får du betala skatt vid insättning till ISK, dvs insättningen på Lysa.

Du kan Googla på ISK + skatt om du vill ha detaljerna.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns inga avgifter eller skatt vid försäljning eller uttag från ett ISK konto.

Man betalar skatt för värdet och insättningar på ett ISK. Skatten dras vanligtvis automatiskt från bankkontot (inte från ett ISK konto) och det sker en gång per år. Alltså vid försäljning är den skatten ännu inte betald.

Fond- och årsavgifter däremot dras av kontinuerligt på daglig basis, så de avgifter är redan avdragna vid försäljning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tale, schablonskatten för värdet på ett ISK läggs till på ens deklaration. Det dras inga pengar på något konto alls.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sebastian Melin
 2. Vit pil

  Sorry, jag hade fel. Schablonskatten för ISK ingår i den årliga skatten som man ser på deklarationen. Och den skatten är redan indragen innan pengarna trillar in på mitt lönekonto.

  Men min restskatt består av en stor del av skatten till ISK, och eftersom den betalas inte automatiskt brukar jag swisha den på en gång från mitt bankkonto.

  Hoppas det blev rätt nu. :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 3. Vit pil

  Ränta på sparkonto och källskatt från utländska aktier dras automatiskt av banken.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-08 klockan 18:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.