Skatt vid byte till Lysa
Sök:

Skatt vid byte till Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jörgen

ställde för sedan frågan: Skatt vid byte till Lysa

Hej,

I dagsläget har jag cirka 300k i fonder på isk hos Avanza. Förlorar jag nåt skattemässigt på att sälja av detta och flytta till Lysa?

//Jörgen

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du tar ut pengarna och sätter in dem på Lysakontot får du betala skatt för insättningen (skatten är dels på insättningar och dels på innehav). Tror man kan begära en flytt av pengar mellan egna ISK-konton på olika banker utan att beskattas extra för det. Har inte gjort det själv men har sett att Avanza har blanketter för det.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tyvärr kan man inte göra en sådan flytt till Lysa, så väljer man att placera hos Lysa så får man tyvärr betala ISK-skatten igen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Skatten för insättning på ISK är lika hög som skatten för kvartalsbehållning, så om man sliter ut pengarna från Avanza strax innan ett kvartalsskifte och dunkar in dem på Lysa första dagen i nästa kvartal blir det ingen extra skatt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Skatteeffekten blir mycket marginell, speciellt om man ser det över tid. Du tar ju samtidigt ut pengarna från ditt ISK hos Avanza. Flytta du lugnt över pengarna till Lysa om det är det du vill.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-02 klockan 11:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.