Skatteeffekt sälja fonder och köpa andra i ISK?
Sök:

Skatteeffekt sälja fonder och köpa andra i ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: Skatteeffekt sälja fonder och köpa andra i ISK?

Hej!

Om man säljer allt innehav i en viss fond och för pengarna man får vid försäljningen köper en annan fond, genererar detta någon skatt eller annan kostnad? Det gäller ett ISK och pengarna vid försäljning sätts in på samma ISK som huserar fonderna.

 

Mvh

Johannes

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Så länge du INTE flyttar ut pengarna ifrån ISK-kontot och sätter tillbaka dem igen. Då ska försäljning/byte av fonder inte generera någon ytterligare skatt då allt är schablonbaserat på värdet på kontot, detta förändras ju inte pga sälj/köp.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tackar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johannes
 2. Vit pil

  Om man säljer fonder i ISK och tar ut likviden – hur beskattas detta ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kami

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-08 klockan 20:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.