Skatter och lön vid eget företagande
Sök:

Skatter och lön vid eget företagande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Skatter och lön vid eget företagande

Hej! Jag och familj har blivit intresserade av fastigheter och skulle vilja starta en verksamhet. Det som låter tryggast är starta ett Aktiebolag. Som det kommer se ut i början är att ingen kommer ta ut lön genom företaget då det skulle bli så lite och alla som är ”med” skall ha ett vanligt arbete på sidan om.

 

Är det något speciellt tänka på just i den fasen av företagandet angående skatter eller pensioner? Om något sådant drabbas sålänge inga löner tas ut? Eller måste löner ta ut osv?

 

Har du några tips på länkar var man kan hitta svar på dessa frågor? eller du kanske har svar på tal :)

Har kikat omkring men hittar inte riktigt svar på mina funderingar.

//Mvh Fredrik

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Finns ju en del skrivit om detta redan på rikatillsammans. En annan bra länk är:

https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/driva-eget-foretag/direktpension

Jag ser ingra problem med lite pensionsavsättningar under en startup-fas, i ett AB kan ni sedan pensionsspara smartare än att vara anställd så då kommer ni ikapp igen. Så klart under förutsättning att ni går med vinst. En risk man alltid tar.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ett aktiebolag är definitivt rätt väg att gå. Det är oftast bra att starta ett aktiebolag direkt, även om man inte kommer gå med vinst, dela ut lön eller dela ut aktieutdelning i början så bygger ni på det utdelningsutrymme som ni som har s.k. kvalificerade andelar i ett fåmansbolag kommer ha (detta ökas på för varje år som går). Det innebär en väldigt förmånligt uttag av pengar i framtiden, om inte skattelagstiftningen hinner ändras tills dess.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-13 klockan 14:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.