Skatteregler för ISK vid bostättning utomlands
Sök:

Skatteregler för ISK vid bostättning utomlands

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eddy

ställde för sedan frågan: Skatteregler för ISK vid bostättning utomlands

Hej,

 

Som jag förstår det är det inte möjligt att ha ett ISK som bosatt utomlands. Har dock inte riktigt greppat huruvida detta även gäller om man har obegränsad skatteplikt i Sverige. Ponera följande upplägg:

  1. Jag har på ett eller annat sätt lyckats behålla obegränsad skatteplikt i Sverige.
  2. Jag bor utomlands, har ingen inkomst av tjänst i varken Sverige eller utlandet. Hela min inkomst består av avkastning.

Går det att fortsätta ha ett ISK hos exempelvis Avanza/Nordnet och månadsvis sälja av andelar av mina innehav för att spendera ”som vanligt” enligt ISK-skatteregler eller kommer jag att behöva betala 30% på vinster från sälj?

Någon här som lever i ett liknande upplägg, haft funderingar kring det eller vet mer? Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Eddy!

Lättast skulle jag säga att du ringer in till skatteverket och frågar, då har du svar direkt.

Lycka till!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-12 klockan 15:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.